Dagplanning (Baeten-Van Es)

Dagplanning (Baeten-Van Es)

BVE_Planning.png
BVE_Planning_Excel.png

Vooraleer Baeten-Van Es beschikte over deze databank was de dagplanning een moeilijke taak. Een dagplanning opstellen voor meer dan 80 personen is immers een gigantische puzzel.

Met behulp van deze toepassing geven alle werfleiders op welke werknemers zij de volgende werkdag willen inplanning voor hun project(en). Eventuele dubbele planningen (door verschillende werfleiders) worden onmiddellijk weergegeven en kunnen vervolgens door onderling overleg tussen de werfleiders snel worden opgelost. Hiermee wordt de taak van de opstellers van de volledige dagplanning al een stuk eenvoudiger.

Na de ingave van de planning door alle werfleiders kan de definitieve planning worden gestart. Alle planningen van de werfleiders worden nu gegroepeerd in één grote planning. Eventueel dienen enkele resterende conflicten te worden opgelost door het uitkiezen van het "belangrijkste" project of door het bepalen van de volgorde waarin de verschillende werven worden aangedaan door de werknemer in kwestie.

Uiteindelijk kan een Excel bestand worden gegenereerd dat kan worden afgedrukt en opgehangen. De definitieve planning wordt ook opgenomen in de "MessageBoard" toepassing (zie MessageBoard databank).